Nieuwe uitdagingen?!

De pennen zijn verwijderd

 Na het stoppen met schaatsen had ik nooit verwacht hoe veel uitdagingen het nieuwe leven bevat. Velen vragen wel eens, mis je het schaatsen niet? Nee, ik mis het niet. Het enige waar ik naar uit kijk is om weer lekker te kunnen sporten. Waar de revalidatie van de rug uitstekend ging waren de laatste twee maanden de pennen in de rug een belemmering. Tussen de middag een half uurtje liggen was noodzakelijk om de hele dag fatsoenlijk door te kunnen brengen.  Reden voor dokter Dokter Pakvis en fysio Wouter Snellers om door te pakken en de pennen te verwijderen. En zo werd  vrijdag  7 juni de laatste hindernis genomen en ben ik heel wat staal lichter.  Nog een week veel rusten om de wondjes te laten genezen.  Alles is goed verlopen, alle lof voor de specialisten van het ‘OCON’,  Orthopedisch Centrum Oost Nederland.

De adrenaline kick van wedstrijden rijden en diepgaan in een training heb ik gevonden in het begeleiden van seminars als dagvoorzitter en het geven van presentaties op het gebied van gezondheidsmanagement. Het begint bij een goede voorbereiding, en op de dag zelf van begin tot eind gefocust zijn. Een heerlijk gevoel als je ziet dat er interactie ontstaat tussen de aanwezigen zodat het een inspirerende dag is geweest voor ieder.

De opleiding tot leefstijlcoach heb ik inmiddels grotendeels afgerond. Ik ga beginnen aan mijn eindwerkstuk. Het is tof om na te denken hoe ik de input van deze opleiding straks kan gaan benutten in mijn huidige werkzaamheden.

Door de rugoperaties en revalidatie is mijn schaatstrainerscursus op een laag pitje komen te staan. Stap voor stap en niet alles tegelijk kunnen was soms best een uitdaging om dat te accepteren. Wanneer ik in november mijn diploma voor leefstijlcoach heb behaald ga ik deze cursus als eerste oppakken en zo staan er nog meer plannen op de plank. Nu ik inmiddels een week rust moet houden concludeer ik weer hoeveel uitdagingen het leven bevat. Het is maar net wat je wilt zien. Dus als iemand weet hoe ik een week in 1 dag kan stoppen? Dan hoor ik het graag.

 

 


Previder, it starts here