Natuurlijk

Natuurlijk,  ik mis de trainingsvoorbereiding op een nieuw seizoen wel eens op sommige dagen.  Ik beleefde er zoveel plezier in, het toewerken naar een sportief doel is een geweldige kick. De kleine succesjes die je in trainingen ervaart geven energie en power om er nog wat harder voor te werken.  Maar het schaatsen is geweest, het ligt achter me. Ik wil en ben voornamelijk bezig met wat voor me ligt, de toekomst.  

Daar waar tegenslag is zijn ook altijd nieuwe kansen. Heel bewust heb ik een aantal maanden de tijd genomen om me goed te oriënteren wat ik nu echt graag wil gaan doen.  Ook dit begon met een plan van aanpak met als doel invulling te geven aan mijn loopbaan zonder actief topsporter te zijn. Op zoek naar mijn eerste echte baan als niet-topsporter. 

Het project gezondheidsmanagement ‘TwenteFIT’ wat ik bij Twente Milieu in april 2010 heb opgezet en begeleid gedurende 15 uur in de week was voor mij de laatste maanden de vaste structuur in de week naast de revalidatie van mijn rug. Het zou misschien logisch zijn geweest om direct te besluiten in het vakgebied gezondheidsmanagement verder te gaan. Ex-topsporter, gezond leven en mijn achtergrond als verpleegkunde zijn een uitstekende combinatie.   Ik koos ervoor om diverse dagen een ‘meeloopdag’ in te plannen in verschillende vakgebieden.  De dag die me het meeste bij blijft is de dag dat Theo Rietkerk me een kijkje in zijn dagelijkse leven gunde.  Als gedeputeerde van de Provinciale Staten is er voor hem een hele belangrijke rol weggelegd om Overijssel goed te besturen.  De keuzes en afwegingen die gemaakt worden zijn van cruciaal belang. De verantwoording die het met zich meebrengt, de bevlogenheid en zorgvuldigheid die bij hem hand in hand gaan zal ik onthouden. Het kan dus echt, ook in de politiek! 

Mijn energie ging ook uit naar het project ‘Wheels-4-fun’ wat ik samen met Maaike Heethaar en het Communicatie Gilde in Raalte heb bedacht. Het projectdoel: buitenspelen stimuleren voor kinderen kende op 15 juni een heuse pilotdag.

Mijn hart ging ook naar de voetbal, naar Heracles of FC Twente. Want voetbal is immers een groot platform waar iedereen uit de maatschappij samen komt. Sponsoren, supporters, sport en maatschappelijk verantwoord je kan het zo gek niet bedenken of het komt in de voetbalwereld samen.  Zoals ook werd gepubliceerd in diverse media uitingen zag het er naar uit dat ik bij FC Twente als accountmanager aan de slag zou gaan. De verbinding maken tussen het bedrijfsleven en de club was ook een fantastische uitdaging geweest. Na goed overwegen heb ik echter een ander besluit genomen. Per 1 aug zal ik 32 uur per week bij Twente Milieu gaan werken waar ik me bezig zal houden met duurzaam inzetbaarheid. Het project TwenteFIT krijgt meer diepgang o.a. doordat het thema verzuim nu volledig onder TwenteFIT zal worden geplaats. 

Een week heeft echter meer uren dan 32 werkuren. Ik kijk er naar uit deze ruimte in te vullen met presentaties en overige projecten. 

Groetjes, Moniek


Previder, it starts here